Рафаел Надал (Испания) победи със 6:4, 6:3, 2:6, 7:5 Новак Джокович на финала на "Ролан Гарос" и спечели за седми рекорден път в кариерата си титлата от Откритото първенство на Франция.

Надал започна много добре първия сет и проби сервиса на Джокович още при първото подаване. Последва затвърждаване и нов пробив и 3:0 за Надал. Това стресна Джокович, който на свой ред върна пробива, затвърди го и отново взе сервиса на испанеца за 3:3.
 
Отново на ход бе Надал, който веднага проби подаването на световният лидер и поведе с 4:3. Рафа взе своето от сервис гейма си и докара резултата в първия сет до 5:3 в своя полза. Ноле също взе своето подаване и намали на 5:4 за испанеца. Надал не трепна при своето подаване и спечели с 6:4 първия сет от финала на “Ролан Гарос”.
 
Вторият сет протече отново под диктовката на Надал. той отново проби Джокович и поведе с 2:0 гейма. Псоледва обрат на Джокович до 2:3. От тук нанатък обаче Рафа бе безмилостен и проби на два пъти подаванията на сърбина и спечели втория сет с 6:3.
 
Третият сет започна по същия начин като втория – от 2:0 за Надал до 3:2 за Джокович. Този път обаче сърбинът успя да затвърди пробивите и стигна до 4:2 в своя полза. Ноле успя да пробие за трети път в сета сервирането на Рафа и направи резултата 5:2 в своя полза, а в последствие спечели подаването си на 0 и се върна в мача – 6:2 и 1:2 сета.

При 2:1 гейма в полза на Джокович двубоят бе прекратен. След подновяването на двубоя Надал успя да пробие сервиса на Джокович и достигна до равенство 2:2. Последва затвърждаване за 3:2. До 5:4 в полза на Надал и двамата взеха подаванията си. Следваше сервис на Джокович за оставане в мача - гейм на 15 за Джокович и Надал трябва да продължи да се бори за влизане в историята. Испанецът успя да спечели подаването с на 30 и отново сърбина трябва да сервира за оставане в мача. Рафаел Надал успя да пробие на 30 подаването на Джокович и стигна до победата.