Световният номер 1 в тениса Новак Джокович (Сърбия) се класира за финала на “Ролан Гарос”, след като победи със 6:4, 7:5, 6:3 Роджър Федерер (Швейцария). В спора за титлата сърбинът ще срещне 6-кратния шампион от Откритото първенство на Франция Рафаел Надал, който по-рано през деня се справи с Давид Ферер.

Двубоя започна равностойно и в първия сет се стигна до 5:4 в полза на Джокович и сервис на ФедЕкс. Точно в този момент обаче сърбинът проби съперника си и спечели първия сет с 6:4.

Вторият започна много добре за Федерер, който проби на два пъти Джокович и стигна до 0:3 в своя полза. Сърбинът веднага върна един пробив, а след това и още един за 4:4. Нова надежда за Федерер имаше в следващия гейм, в който той спечели подаването на Новак, но вместо да го затвърди и да изравни сетовете, той позволи на Джокович на два пъти да го пробие, с което резултата стана 7:5 и 2:0 за сърбина.

В последният сет двамата тенисисти вземаха подаванията си до 3:2 за Джокович, след което Федерер позволи нов пробив и до края на мача не успя да го върне – 6:3 и финал за Джокович.