Новак Джокович стреса феновете си. В петък той не излезе за демонстративния мач срещу Яник Синер, защото бе обявено, че световният №1 се е контузил и ще бъде заменен от Филип Краинович.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Сърбинът все пак зарадва хората по трибуните като излезе на корта за втория сет, а след мача стана ясно какво е причинило първоначалното му оттегляне.

Оказа се, че Ноле имал пришка на дясната длан, като първоначално той е решил да се оттегли от турнира, за да не рискува тя да се влоши точно преди ATP Cup, където Сърбия ще защитава трофея. В интервюто си за Channel 9 след мача Джокович заяви, че е променил решението си заради емоцията, която е изпитал при вида на пълните трибуни.

„Съжалявам, че не излязох на корта от началото. Физиотерапевтът ми трябваше да се погрижи за мен, защото не се чувствах много добре. Не е лесно, но е част от работата. С годините свикваме да играем въпреки болката. Ключовото в подобни ситуации е дали болката е поносима или не. Ясно е, че когато ATP Cup и Australian Open предстоят съвсем скоро, не е добре да поемаш рискове. Това обаче се промени, когато видях пълните трибуни. Емоцията ме завладя и просто трябваше да изляза и да играя. Почувствах се длъжен“ каза шампионът на Australian Open.

След излизането си на корта Джокович демонстрира много добра форма и се наложи над само в един сет Яник Синер с 6:3.