Французинът Люка Пуи се класира за първия си полуфинал на турнир на Големия шлем, като на Аустрелиън Оупън елиминира Милош Раонич със 7:6 (4), 6:3, 6:7 (2), 6:4. Новината е изключително лоша за Григор Димитров, тъй като успехът на Пуи прати българина на 24-о място в световната ранглиста. Хасковлията губи три места в класацията на АТР, а това ще бъде най-ниското му позициониране от 29 август 2016 година, когато също беше 24-и.

24-годишният Пуи, който тренира под ръководството на бившата шампионка от Аустрелиън Оупън Амели Моресмо, стигда по изключително борбен начин до успех в първия сет. Той изоставаше с 2:5, но успя да се добере до тайбрек, който след това спечели и поведе в мача.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Раонич се хвърли ва банк в третия сет и успя да намали изоставането си в резултата. Французинът обаче показа играта си от първите две части и при третия си мачбол стигна до победата.

На полуфиналите Люка Пуи, който до тази година нямаше записана победа в Мелбърн, ще се изправи срещу световния №1 Новак Джокович или срещу Кей Нишикори.