ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Григор Димитров ще започне новия сезон с мач срещу британеца Анди Мъри. Това отреди тегленият тази нощ жребий за турнира в Бризбейн от сериите АТП 250. Надпреварата е подготовка за предстоящия Australian Open (14-28 януари).

Гришо е поставен №2 в схемата и при успех срещу опитния Мъри ще играе във втория кръг с победителя от мач на германеца Даниел Алтмайер с квалификант. Българинът е и последният носител на титлата в Бризбейн - през 2017 година, след което турнирът отпадна от календара на АТП за няколко сезона.

От 2016 г. насам Димитров и Мъри са играли само веднъж помежду си. Това се случи тази година на US Open, където Григор се наложи в три сета - 6:3, 6:4, 6:1.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Двамата обаче вече са се срещали в Бризбейн. Това стана на финала през 2013 година, когато бившият водач в световната ранглиста Мъри спечели в два сета - 7:6(7), 6:4. Общо са играли 12 мача, британецът води с 8:4 победи.

36-годишният Мъри в момента е на 42-ото място в световната ранглиста, а Григор е №14.

В долната половина на схемата в Бризбейн, която се оглавява от Димитров, попадна и Рафаел Надал. Испанецът, който има 22 титли от турнирите от Големия шлем, се завръща на корта след едногодишно отсъствие заради контузия. В първия кръг Надал ще играе срещу квалификант, а във втория може да срещне Аслан Карацев от Русия или Джейсън Къблър от Австралия. 

Евентуален сблъсък между Гришо и Надал е възможен на полуфиналите.

Водачът в схемата Холгер Руне от Дания ще открие участието си в турнира с мач срещу Макс Пърсел (Австралия).

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!