ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Притежателят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка няма вземе участие в стартиращия утре турнир от веригата АТР 250 – Sofia Open 2022. Той получи уайлдкард за надпреварата в зала „Арена Армеец“.

37-годишният швейцарец се контузи по време на полуфинала си на турнира в Метц и прекрати участието си в мача срещу Александър Бублик (Казахстан) след три изиграни гейма. Резултатът беше 2:1 в полза на Бублик, когато Вавринка отказа да продължи мача.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Според официалното информация швейцарецът има контузия на подколянното сухожилие на левия крак. За Вавринка това беше първи полуфинал от Тура за последните 2,5 години и той ще се завърне в Топ 200 на световната ранглиста. През последната седмица той изигра пет мача, започвайки в Метц от квалификациите.

Мястото на Стан Вавринка в основната схема на Sofia Open 2022 ще заеме Александър Вукич. Австралиецът, който е №138 в света, в първия кръг ще играе срещу италианеца Фабио Фонини.

Вавринка е поредното голямо име, което отпада от турнира в София. Участие по различни причини в последните дни отказаха Гаел Монфис, Филип Крайнович и Хуберт Хуркач.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК