Румънската тенис легенда Илие Настасе няма да бъде приветстван като добре дошъл на предстоящия Уимбълдън. Организаторите на надпреварата дори разкриха, че е много вероятно той да бъде спрян на входовете, ако се опита да влезе да гледа някой мача.

Причина за отношението на 70-годишния бивш №1 в света са обидите към състезателки по време на мача за Фед Къп между Румъния и Великобритания, а също така и думите по адрес на американката Серина Уилямс

„Той няма да получи покана за Кралската ложа“, заяви той, а изпълнителният директор Ричард Люис стигна още по-далеч, казвайки, че Настасе може да бъде спрян от охраната, ако се опита да влезе на някой от кортовете.

Самият Настасе недоумява защо е това отношение към него. „Какво общо има Уимбълдън с това какво съм казал за Серина или на мач на Румъния? Ако съм направил нещо на Уимбълдън, бих ги разбрал да ме спират да не влизам на трибуните, но не и в този случай. Щом възнамеряват да възпрепятстват някого да гледа тенис, това си е техен проблем. Това явно означава, че румънците сме малоумници“, коментира легендата.