Британецът Джак Дрейпър се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати след победа с 5:7, 6:4, 6:4 над канадеца Феликс Оже-Алиасим.

Мачът ще се запомни най-вече със скандалния край, който имаше и в който в главно действащо лице се превърна съдията на стола Крейг Ансуърт. При резултат 5:4 гейма в полза на Дрейпър в третия сет и 40:30 точки на негов сервис в десетия гейм британецът изпълни чудесен начален удар по диагонала и тръгна към мрежата. Оже-Алиасим обаче успя да пласира прекрасен ретур, който попадна в краката на британеца, като той някак удари топката, тя закачи мрежата и падна в полето на слисания канадец. Ансуърт обяви разиграването за добро и присъди точката в полза на Дрейпър, което сложи и край на мача.

Канадецът обаче имаше съвсем основателни претенции, че при удара на Дрейпър топката се удря в рамката на ракетата му, след това отскача от неговото поле, а чак после идва докосването до мрежата и преминаването отвъд нея. Съдийското решение предизвика скандал край мрежата, а зрителите по трибуните също подкрепиха Оже-Алиасим. Това обаче не доведе до промяна в решението на съдията на стола и мачът завърши с победа за Дрейпър.

В четвъртфиналите той ще играе с 15-ия в схемата Холгер Руне, който елиминира 37-годишния французин Гаел Монфис след 3:6, 6:3, 6:4. За френския ветеран това бе втори мач за деня след победата му над номер 2 в схемата Карлос Алкарас от Испания, която отново бе в три сета.

След мача Монфис написа в социалните мрежи, че е много уморен от двете тежки трисетови битки, но е доволен от играта си и няма никакво намерение да прекратява кариерата си, каквито слухове се носят вече доста време.

Трудна победа записа представителят на домакините Франсис Тиафо. Той се нуждаеше от шест мачбола, за пречупи съпротивата на чеха Иржи Лехечка след 6:4, 6:7(10), 7:6(5).

Тиафо пропусна три възможности да затвори срещата в тайбрека на втория сет, а в третия водеше с 5:2 гейма, имаше и мачбол в осмия гейм, но допусна изравняване. В тайбрека той бе догонващ при 2:4 точки, когато се смениха полетата, но спечели следващите четири разигравания, за да си осигури нови два шанса за победа. Американецът не успя при първия, но при втория успя да се справи и да елиминира чеха.

Следващият съперник на Тиафо ще бъде полякът Хуберт Хуркач, който победи с 6:3, 3:6, 6:1 Флавио Коболи от Италия.

В друг мач от осминафиналите американецът Бен Шелтън победи за само 71 минути унгареца Фабиан Марожа след 6:4, 6:3. На четвъртфиналите Шелтън ще играе с шампиона за 2021 година Александър Зверев от Германия.