Световната №1 Ига Швьонтек за първи път в кариерата си се класира за финал на US Open. 21-годишната полякиня постигна обрат над шестата в света Арина Сабаленка за победата с 3:6, 6:1, 6:4.

Швьонтек вече има две титли от „Ролан Гарос“ в кариерата си, но никога до момента не беше преодолявала четвърти кръг на Откритото първенство на САЩ.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Успехът на полякинята над Сабаленка дойде след двоен обрат. След като загуби първия сет, Швьонтек взе с лекота втория. В решителния сет обаче тенисистката от Беларус повече с 4:2, но след световната №1 спечели следващите четири гейма, за да стигне до победата.

Съперник на Ига Швьонтек ще бъде Онс Жабур от Тунис, който записа победа над французойката Каролин Гарсия с 6:1, 6:3 за 67 минути. Така Жабур влиза в историята като първата африканска тенисистка, достигнала до финал на US Open.

28-годишната тунизийка продължи дългата си доминация в решителни мачове срещу Гарсия. Онс Жабур има четири победи над французойката в младежките турнири от Големия шлем, а вече и три в Шлема при професионалистките.

До момента общият резултат в мачовете между Ига Швьонтек и Онс Жабур е 2:2.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК