Сензационна новина обиколи света на тениса. Името на Роджър Федерер бе замесено с уредени мачове. Шефът на “IMG”, една от най-големите мениджърски компании в света на спорта, бе обвинен, че печели милиони от нелегални залагания свързани с вътрешна информация, предоставяна от клиентите му. Американецът Джеймс Агате е подал жалба в съда в Лос Анджелис срещу собственика на "IMG" Тиодор Форстман. В едно от обвиненията той твърди, че шефът на мениджърската компания е получил вътрешна информация от Роджър Федерер за мач с негово участие, а след това Форстман е увеличил залога си от 10 000 долара на 40 000 долара.

Според слуховете става въпрос за срещата между Надал и Федерер на финала на Ролан Гарос 2006 г., загубена от швейцареца. Тогава обаче Роджър нямаше все още в кариерата си титла от Ролан Гарос и Голям шлем, което поставя под сериозно съмнение обвиненията срещу него.

“IMG” е компания, която освен Роджър Федерер, представлява Рафаел Надал, Мария Шарапова, Винъс Уилямс, Йелена Янкович и младата ни надежда Виктория Томова, а освен това се грижи за делата на един куп състезатели от други спортове, включително Тайгър Уудс.

“Твърденията на Джеймс Агате не само, че са неверни, те са абсурдни", коментира Майкъл Стик, представител на Тиодор Форстман. "За съжаление хора като Агате гледат към Форстман като към лотария. През 2008 г. той заведе подобно дело, което бе прекратено".

Оказва се, че Джеймс Агате, който изпитва сериозни финансови проблеми, е отправял и през 2009 г. подобни обвинения към шефа на "IMG", но след това се извини публично./БЛИЦ