Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза днес в полуфинал на турнира в Куинс, Лондон. Съперник на нашето момче е 30-годишният аржентинец Давид Налбандян.

Двубоят е втори за деня на централния корт и ще бъде предаван пряко по Евроспорт. В първия полуфинал ще се срещнат хърватинът Марин Чилич и американецът Сам Куери. Те ще играят от 15:15 часа българско време, което означава, че мачът на Григор вероятно ще започне около 17:00-17:30 часа наше време, ако програмата не бъде объркана от евентуален дъжд.

Бившият финалист на "Уимбълдън" и бивш №3 в света Налбандян спечели в двубои от по 3 сета, за да стигне до мач с нашето момче. Поставеният под №10 в схемата Налбандян надви с 4:6, 7:6, 6:4 белгиеца Ксавие Малис на 1/4-финалите, а по-рано се справи и с французина Едуард-Роже Васелен с 4:6, 7:5, 6:3. Димитров и Налбандян не са играли досега помежду си.

Григор стана днес първият българин, достигнал до 1/2-финалите на турнир от ATP, след като надви с 4:6, 6:4, 6:3 двуметровия Кевин Андерсън (ЮАР)./БЛИЦ