Лидерката в световната ранглиста по тенис за жени Серина Уилямс понесе сериозна финансова глоба заради буйното си поведение. Американката ще трябва да плати 150 хиляди долара за това, че обиди и налетя да бие съдията, която бе жена, по време на полуфиналния мач на Ю Ес Оупън срещу Ким Клайстерс.

Серина губеше в резултата с 5:6 във втория сет и сервираше при 15:30. След изпълнението й на втори сервис една от съдийките по линиите отсъди футфолт (престъпване на линията при начален удар), което означаваше точка и два мачбола за Клайстерс. Отсъждането вбеси американката, която се насочи застрашително към съдийката и й отправи остри реплики. Дамата, предизвикала гнева на Уилямс, отиде при арбитъра на стола и се оплака, че американската тенисистка я е заплашила с убийство.

“Кълна се в Бога, че ще взема тази топка и ще я пъхна в гърлото ти, разбра ли? Кълна се, че ще го направя”, били част от излиянията на по-малката сестра Уилямс.

“Искам да се извиня на съдията и най-вече на феновете на тениса. Аз съм жена, почтен човек и признавам, когато съм сгрешила”, каза Уилямс.

“Трябва да стане ясно на всички млади хора, че това не е начинът, по който трябва да се действа, независимо дали печелиш, или губиш. Обичам да съм за пример на по-малките, но винаги ще се уча от грешките си”, допълни тенисистката./БЛИЦ