Легендата на сръбския тенис Ана Иванович прекрати кариерата си на 29-годишна възраст. Бившата номер 1 в женския тенис и шампионка от „Ролан Гарос” през 2008 година обяви новината на специална пресконференция тази вечер.

Ана беше извън корта от август насам заради травма и се смъкна до номер 63 в световната ранглиста. През 2016 година спечели едва 15 от своите мачове, като последният ѝ успех беше през юни. През 2008 година тя прекара 12 седмици на върха на световната ранглиста при жените.

"Мога да играя само ако е на моите високи стандарти. Вече не мога да го правя, затова е време да продължа напред", обяви Ана.

Иванович минаваше за една от големите красавици на световния женски тенис. Тя дори бе избрана да замени Мария Шарапова като рекламно лице на женската тенис асоциация за известно време.

Сръбкинята има една титла в турнирите от "Големият шлем" (общо 15 в кариерата). През 2008 г. тя спечели откритото първенство на Франция "Ролан Гарос". Най-добрите й постижения в останалите турнири са финал на "Аустрелиън Оупън", полуфинал на "Уимбълдън" и 1/4-финал на "Ю Ес Оупън". Позната е добре в България от участията си за "Фед къп" в турнира на шампионките в София. 

Ана е съпруга на световния шампион по футбол с Германия Бастиан Швайнщайгер. Отказването й предизвика слухове, че е бременна.