Канадският тенисист Денис Шаповалов направи скандално изказване след загубата си от Рафаел Надал с 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 3:6 на четвъртфиналите на Australian Open. Той заяви, че съдията на стола Карлос Бернардес е корумпиран и че проявява специално отношение към съперника му.

Още по време на мача 22-годишният канадец на три пъти се жалва на съдията, че съперникът му просрочва времето си за почивка по време между геймовете. При едно от заставанията си на основната линия Шаповалов обяви, че Фернандес е корумпиран, а Надал отиде до мрежата, за да се поинтересува какъв е проблемът.

 1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

След това Денис  изля гнева си и по време на пресконферецията след мача. Той заяви, че испанският тенисист получава специално внимание от съдията и посочи някои нередности.

„Не е честно! Реферът ми каза, че няма да го накаже... Голям майтап! Бях напълно готов да сервирам, часовникът отброяваше 3, 2, 1, отиде на нула и гледах съдията дали ще предприеме нещо. Той ми каза, че няма да предупреди Надал, защото не съм бил готов да играя. Това е голяма шега според мен“, заяви Шаповалов.

„След като той два пъти поиска медицински тайм-аут, загубих инерция. Повтарям, не искам да казвам нищо, но е много трудно да се играе срещу такова поведение, допълни канадецът.

„Разбира се, че получи специално отношение, 100 процента. И след това след четвъртия сет той отиде до тоалетната, а по същата причина миналата година не ми беше позволено да си взема почивка за тоалетната, когато поисках медицински таймаут. Не разбирам как някой може да получи право да има свързани медицинска почивка и отиване до тоалетната. Това е прекалено голяма пауза в мача. Надал вече беше получил два медицински таймаута. За единия съдията каза, че е бил на преглед след четвъртия сет и след тази оценка просто необезпокоявано отиде до тоалетната за почивка. Къде е границата? Уважавам Рафа и всичко, което направи в тениса, но трябва да има някакви граници и правила“, завърши световният №14, който след последната точка по време на мача строши ракетата си.