ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Григор Димитров ще играе срещу представителя на домакините Джордан Томпсън на 1/2-финалите на тенис турнира в Бризбейн (Австралия).

По-рано днес българинът победи друг австралиец Ринки Хиджиката с 6:1, 6:4, а преди малко Томпсън сензационно се справи с бившия №1 Рафаел Надал с 5:7, 7:6 (8:6), 6:3 за почти 3 часа и половина.

Първият сет тръгна равностойно, а след шестия гейм двамата си размениха по един пробив. Надал удари съперника при 6:5 в своя полза, поведе с 40:0 и успя да пробие за победа в сета.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Втората част също бе равностойна, а Надал пропусна да пробие при 2:1 в своя полза. Испанецът не повтори сценария от първата част и пропусна да пробие съперника за победен гейм (5:5). Стигна се до тайбрек, в който Надал поведе с 3:0, но Томпсън изравни (3:3). Испанецът бе на точка от победата при 6:4, но допусна изравняване. Австралиецът поведе със 7:6 и взе сета при свой сервис (1-1 сета).

Третата част започна равностойно, а Томпсън успя да пробие за 3:1. След 4:1 в полза на австралиеца Рафаел Надал поиска медицинска помощ заради болни в крака. До края на сета играта тръгна гейм за гейм за крайното 6:3.

Гришо и Топмсън са играли два пъти досега, като имат по един успех. Австралиецът спечели през 2019 година в Маями, а българинът му отмъсти три години по-късно в Индиън Уелс.

Мачът между двамата ще се играе утре около обяд наше време. В другия полуфинал от 7:00 часа на корта излизат Холгер Руне (Дания) и Роман Сафиулин (Русия).