ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Квалификантката Анна Калинская от Русия поднесе голямата изненада на турнира по тенис на твърда настилка в Дубай и елиминира в полуфиналите водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек от Полша след 6:4, 6:4.

Двубоят започна без проблеми за Швьонтек, която водеше с 4:2 гейма в средата на първия сет, но позволи на Калинская да реализира четири поредни на сметката си, за да вземе откриващата част.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Във втория сет Калинская продължи с добрата си игра. Рускинята поведе с 5:2 с два пробива, но в този момент Швьонтек показа най-добрата си игра в мача. Полякинята спаси два мачбола на сервис на съперничката си и върна първия пробив. Тя имаше и още два брейкбола, с които да изравни за 5:5, но Калинская ги отрази и при третата си възможност да затвори мача го направи.

За рускинята това е трета поредна победа над тенисистка от топ 10. В четвъртфиналите тя надигра номер 3 в схемата Коко Гоф от САЩ, а кръг по-рано се справи и с номер 9 Йелена Остапенко от Латвия.

На финала в събота Калинская ще срещне Жасмин Паолини. Италианката победи с 6:2, 7:6(6) Сорана Кърстя от Румъния.

В първия сет Паолини нямаше трудности, но във втория трябваше да отрази шест сетбола в полза на Кърстя, преди да спечели тайбрека с 8:6 точки.

За Калинская предстоящият финал ще бъде първи в турнири от Женската тенис асоциация. Паолини пък ще опита да спечели втора титла в кариерата си след тази от Порторож, Словения през 2021 година.