Ясен е съставът на българския отбор за предстоящите мачове за Купа "Дейвис" от група III на зона „Европа“. Мачовете ще се проведат от 4 до 7 април на червените кортове на ТК "Локомотив" в Пловдив.

В селекцията окончателно не попада първата ни ракета Григор Димитров, но за сметка на това е включен 16-годишният Адриан Андреев, за когото това ще бъде дебют в националния ни отбор. България ще бъде представяна от Димитър Кузманов, Александър Лазов, Васил Младенов и Адриан Андреев.

От тази година отборите група III на зона „Европа“ са разделени в две групи и в Пловдив участие ще вземат общо осем отбора. Освен България за промоция ще се борят тимовете на Албания, Андора, Кипър, Исландия, Македония, Монако и Сан Марино.

Отборите ще бъдат разделени в две групи от по четири тима. Те ще играят един срещу друг, а победителите от двете групи ще играят финал за промоция в горната група.

Припомняме, че Григор бе попитан дали ще участва на турнира, когато бе в България за София Оупън, на което отговори по следния начин: "Не, имам други цели", след което допълни, че ще даде възможност на други родни тенисисти да се изявят в турнира.