Бившата американска тенисистка Дженифър Каприати призна, че е биела редовно бившия си приятел. 36-годишната шампионка, която има две титли от Ю Ес Оупън, една от “Ролан Гарос” и олимпийски златен медал, е упражнила физическо насилие над Айвън Бренан във фитнес център в Норт Палм Бийч на 14 февруари.

Според свидетелите бившата тенисистка е започнала да крещи на бившия голфър и да го удря с юмруци. Атаката е била прекратена от намесата на инструктор по йога.

28-годишният Бренан се е спасил от нападението на бившето си гадже, след като се заключил в съблекалнята и повикал полиция. В полицейският доклад е описано, че по гърдите на мъжа е имало следи от юмруците на носителката на три титли от Големия шлем.

Айвън Бренан, който беше гадже на бившата тенисистка от май 2011 до февруари 2012 г., е представил документи за други инциденти с участието на Каприати. Тенислегендата се съгласи на сделка с прокуратурата. В резултат на признанието ще бъде прекратено углавното преследване срещу мощната брюнетка. Тя обаче ще трябва да премине задължителни курсове по управление на гнева и сдържане на емоциите, както и да положи 30 часа принудителен труд, съобщава телевизионният канал CNN.

Преди месеци Каприати окачестви обвиненията като безпочвени и смехотворни.

В подобен скандал наскоро се забърка и друга световноизвестна тенисистка от близкото минало. Става дума за швейцарската прима Мартина Хингис, която попадна в полезрението на полицията, след като наби бившия си съпруг - френския жокей Тибо Ютен. Тогава пострадалият се оплака, че бил подложен на физическо насилие от страна на Мартина, нейната майка и доведения й баща.

Според показанията на жертвата Мартина и майка й Мелани са го удряли, а таткото Видмер го е халосал с DVD плейър в главата. Носителката на 5 титли от Големия шлем в тениса и Тибо се ожениха през декември 2010 година, но се разделиха през юни 2013-а. Бившата номер едно в света обаче отрича да е нападала екссъпруга си и твърди, че обвиненията са "напълно нелепи".