Рафаел Надал и Карлос Алкарас отпаднаха от турнира по тенис на двойки на Олимпиадата в Париж. Звездният испански тандем отпадна на 1/4-финалите след загуба от поставените под №4 американци Раджийв Рам и Остин Крайчек - 2:6, 4:6.

В първия сет Надал и Алкарас допуснаха два пробива, изоставайки в резултата. Във втората част Крайчек и Рам спечелиха подаването на своите съперници за 4:3 и направиха решителната крачка към крайния успех в срещата, която продължи час и 39 минути.

Испанският дует пропусна две точки за пробив в десетия гейм от двубоя, сложил край на участието на Надал и Алкарас в турнира на двойки във френската столица.

Рам и Крайчек ще играят срещу Томаш Махач и Адам Павлашек на полуфиналите. Чехите се наложиха с 3:6, 6:1, 10-5 срещу германците Кевин Кравиец и Тим Пюц.

Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал приключи участието си на Олимпийските игри в Париж, докато Алкарас продължава в схемата на сингъл, след като по-рано днес елиминира Роман Сафиулин и се класира на 1/4-финал.

Австралийците Джон Пиърс и Матю Ебдън също ще играят в предпоследната фаза от турнира на двойки, след като елиминираха Доминик Кьопфер и Ян-Ленард Щруф от Германия с 7:6(2), 7:6(4).

Коко Гоф и Джесика Пегула приключиха участието си в турнира по двойки при жените. Поставените под №1 американки загубиха изненадващо с 6:2, 4:6, 5-10 срещу Линда Носкова и Каролина Мухова в среща от втория кръг.

Във вторник Гоф отпадна и на сингъл след поражение срещу хърватката Дона Векич. Американската тенисистка има да играе в надпреварата на смесени двойки със своя сънародник Тейлър Фриц.