ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Екоактивистите, които прекъснаха мач на Григор Димитров на “Уимбълдън” миналата година, получиха осъдителни присъди. Дебора Уайлд (69) и Саймън Милър-Едуардс (67) бяха признати за виновни от съда в Лондон, но се разминаха с условни присъди за посегателството си, съобщи "Скай Спортс".

Инцидентът се случи по време на първия мач на българина на “Уимбълдън” 2023 срещу японеца Шо Шимабукуро. Тогава Григор спечели с 6:1, 6:2, 6:1.

Екшънът на корт №18 стана в началото на втория сет. Двама протестиращи нахлуха и разпиляха на тревата две кутии, пълни с парчета пъзел и оранжеви конфети.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Един от екоактивистите дори седна по средата на корта, докато не бе изведен от охраната. Това доведе преустановяване на играта, а след това заваля дъжд и паузата продължи.

Два часа по-късно по абсолютно идентичен начин Уилям Уард (66) прекъсна двубоя между британката Кати Бътлър и австралийската Дария Савил. Той също получи условна присъда.

Впоследствие се оказа, че действията на тримата били част от дейността на екологичната активистка група Just Stop Oil, действаща на територията на Обединеното кралство. Използвайки гражданска съпротива, вандализъм и директни действия, групата цели британското правителство да се ангажира да спре лицензирането и производството на нови изкопаеми горива.