Още двама от конкурентите на Григор Димитров за класиране на финалния за годината турнир на ATP в Лондон продължиха напред към 1/8-финалите на надпреварата в Париж - Давид Ферер и Милош Раонич.

Поставеният под номер 4 в основната схема Давид Ферер победи белгиеца Давид Гофен с 6:3, 2:6, 6:3 след 1 час и 47 минути игра в среща от втория кръг на турнира. Това бе първи мач между испанеца и белгиеца на ниво професионален тенис.

В спор за място на четвъртфинал Ферер ще се изправи срещу сънародника си Фернандо Вердаско.

Ферер ще се класира за Лондон със сигурност, ако достигне финала или спечели турнира в Париж. Испанецът вече може да си осигури участие в Лондон още ако Гришо не достигне 1/2-финалите в Париж и в същото време Раонич отпадне в третия кръг.

Канадецът Милош Раонич пък победи трудно америкаенца Джак Сок с 6:3, 5:7, 7:6 (7:4). В следващия кръг Раонич ще играе с Ришар Гаске или Роберто Баутиста Агут. Раонич ще се класира със сигурност за Лондо, ако спечели турнира в Париж, а при достигане до каквато и да е фаза има други условия.

Григор излиза по-късно днес срещу Пабло Куевас от Уругвай, който тази година за първи спечели турнири на АТР - тези на клей в Умаг и Бастад.