ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Финалистът от последните две издания на Australian Open Даниил Медведев стана жертва на поредната изненада в първия за годината турнир от Големия шлем. Световният №3 беше елиминиран от американеца Себастиан Корда с 6:7 (7), 3:6, 6:7 (4). Американецът пък за първи в кариерата си се класира за осминафинал на турнир от Шлема.

22-годишният Корда, син на легендарния чешки тенисист Петър Корда, доказа, че се намира в чудесна форма от началото на годината. Той игра финал на турнира в Аделаида, където трудно отстъпи на Новак Джокович в три сета.

Първата част започна с много грешки на Медведев, който дори се оказа изоставащ с 1:4. След това руснакът подобри представянето си успя да изравни за 4:4. В този момент двамата размениха по един пробив и накрая се стигна до тайбрек, в който Корда се възползва от третия си сетбол.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Втората част беше решена още във втория гейм, когато американецът направи пробив в подаването на Даниил Медведев, за да поведе с 2:0. Корда запази този аванс до края на сета, който спечели с 6:3.

Младият американец направи ранен брейк в сервиса на руснака още в самото начало на третия сет. Себастиан Корда дори поведе с 4:2, но допусна изравняване за 4:4. След и двамата печелеха своите сервис-геймове, за да стигне до тайбрек и в тази част. В тайбрека американецът натрупа бърз аванс от 4:0, който в крайна сметка успя да удържи и да стигне до победата.

На осминафиналите Себастиан Корда ще се изправи срещу поляка Хуберт Хуркач, който постигна трудна победа със 7:6 (3), 6:4, 1:6, 4:6, 6:3 над Денис Шаповалов от Канада.

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК