Малко след победата на двойки в Бризбейн Григор Димитров получи още една добра новина. Тя е свързана с турнира, но на сингъл. Основният претендент на българина за титлата – Анди Мъри, се оттегли от участие.

Британецът бе поставен под №2 в схемата (Григор е №1), но ще трябва да продължи с лечението на десния си хълбок. Така Мъри за пореден път отложи завръщането си на корта. Той трябваше да играе на турнира срещу партньора на Димитров на двойки - Райън Харисън.

Мъри тренираше в Абу Даби преди началото на австралийското турне и изигра един сет срещу Роберто Баутиста Агут. След това британецът замина за Бризбейн, където тренира, но в крайна сметка няма да играе. Така Григор остава поставен №1 в схемата на турнира, №2 е Ник Кириос, а №3 – Милош Раонич. Още преди Нова година от турнира се отказаха Кей Нишикори и Рафаел Надал.

Припомняме, че днес по-късно ще стане ясен противникът на Григор Димитров в първия мач на сингъл. Той ще бъде определен от двойката Джон Милман - Питър Полански. Двубоят ще бъде в сряда или четвъртък.