Трета от звездите, заявили участие на "София Оупън", промени плановете си и в крайна сметка няма да я видим в „Арена Армеец“ в началото на ноември. Това е сериозен удар за българските фенове, които с нетърпение очакват най-силното издание на турнира в родната столица.

Кей Нишикори последва примера на Фабио Фонини и Гаел Монфис. Италианецът преди седмица се оказа заразен с коронавирус, а французинът във вторник обяви, че ще почива до края на годината.

Японецът след „Ролан Гарос“ лекува контузия на рамото и заради това пропусна провеждащия се в момента турнир във Виена. Той също няма да играе до края на 2020 г. и заради това отказва участие на София Оупън и на Мастърса в Париж.

„Реших да приключа с тениса за тази година. Ще се радвам да се завърна на корта, но и искам да съм сигурен, че съм на 100% готов, когато играя мачове. Да се завърна след операция на рамото не бе лесно и очаквано дойде с някои възходи и падения. Рамото продължава да ме притеснява малко и реших да пропусна Париж и София, за да се концентрирам изцяло върху 2021 г. Това очевидно ще бъде важна година за мен. Благодаря на всички за подкрепата и до скоро“, сподели бронзовият медалист от олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Според предварителните заявки мястото на Нишикори в София трябва да бъде заето от Адриан Манарино, а първа резерва вече е шампионът на US Open 2014 Марин Чилич. Турнирът ще се състои от 7 до 14 ноември.

Билети за Sofia Open 2020 може да купите ТУК.