Германската тенисистка Забине Лизицки ще пропусне първия за годината турнир от "Големия шлем" - Australian Open. Финалистката на "Уимбълдън" през 2013 година все още има проблем с рамото и няма да бъде готова за участие в "Мелбърн Парк".

27-годишната германка, която често е измъчвана от контузии, е бивша №12 в света, но в момента заема 92-о място в ранглистата на WTA.

Лизицки е поредната известна тенисистка, която феновете няма да видят на кортовете в Мелбърн през втората половина на януари. Поради различни причини Откритото първенство на Австралия ще пропуснат още бившите лидерки в световната ранглиста Виктория Азаренка и Ана Иванович, двукратната шампионка на "Уимбълдън" Петра Квитова и една от надеждите на американския тенис Мадисън Кийс.

Двукратната шампионка на Australian Open Вика Азаренка роди момченце през декември, Ана Иванович, обяви в края на миналата година, че слага край на кариерата си, а пак през декември Квитова стана жертва на нападение с нож в собствения й дом и претърпя операция на лявата ръка, с която играе. Полуфиналистката в Мелбърн от 2015 година Мадисън Кийс пък се подложи неотдавна на артроскопия на лявата китка.