Oлимпийският шампион по тенис Александър Зверев е обект на вътрешно разследване от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП). Повод за това са обвиненията в домашно насилие от бившата му половинка Олга Шарипова. Тя твърди, че е била бита няколко пъти, а едно от тях е на турнира в Шанхай преди две години, което заостри вниманието на АТП.

"В момента тече вътрешно разследване на обвиненията, свързани с Александър Зверев за турнира ATP Masters 1000 в Шанхай през 2019 година. Ние напълно осъждаме всяка форма на насилие или злоупотреба и ще разследваме подобни твърдения, свързани с поведението на тенисист, участващ на даден турнир", се казва в изявление на Асоциацията на професионалните тенисисти.

"Твърденията, повдигнати срещу Александър Зверев, са сериозни и ние имаме отговорността да ги разгледаме. Надяваме се, че нашето разследване ще ни позволи да установим фактите и да предприемем подходящи действия", заяви главният изпълнителен директор на ATP Масимо Калвели.

Разбираме, че Зверев приветства нашето разследване и знаем, че е отхвърлил всички обвинения. Ще следим и всяко по-нататъшно правно развитие на нещата в германския съд", добави Калвели.