Приятелката на Григор Димитров - Мария Шарапова, се превърна в поредната тенисистка - бивша или настояща №1, напуснала рано Аустрелиън Оупън. В мач от 1/8-финалите рускинята отстъпи с с 6:3, 4:6, 1:6 на Доминика Цибулкова от Словакия. В същото време Гришо се справи с Роберто Баутиста-Агут, надигравайки го с 6:3, 3:6, 6:2, 6:4. Страхотната победа класира българина за исторически 1/4-финал, а Маша сподели, че се надява Григор да достигне колкото се може по-напред.

На пресконференцията след загубата от Цибулкова рускинята не беше "пожалена" и получи дежурния въпрос за българина, без да знае още какъв е резултатът от срещата му с Роберто Баутиста-Агут, който течеше в този момент. Шарапова беше попитана дали ще остане в Мелбърн докато и той продължава участието си.

"Надявам се той да остане колкото е възможно по-дълго в турнира. Не съм сигурна в разписанието си за пътуване, нямам планове", отсече Маша.

"Имам леко разтежение в бедрото или поне така ми каза физотерапевта", отговори рускинята на въпрос каква е била причината, поради която е поискала намесата му в паузата между втория и третия сет.

"Подобни болки са нормални, когато прекарваш дълго време на корта. Трябваше просто да играя с тях. Това е едва вторият ми турнир след завръщането, така че може да се очакват подобни неща. Трябва само да намеря начин да ги блокирам от съзнанието си. На този турнир не показах най-добрия си тенис, но успявах да намеря начин да спечеля последните си два мача. Днес също опитах, но Цибулкова игра изключително добре", добави Шарапова.

"Нищо не мога да направя сега, освен да гледам положително и да се радвам, че отново играя тенис след тази 4-5 месечна пауза. Завърнах се на корта след тежка контузия и съм щастлива да играя отново", каза още рускинята.