АНКЕТА: Ще спечели ли Гришо титлата в Лондон?

Григор Димитров впечатли с изказването си за днешния финал на Мастърс турнира в Лондон срещу Давид Гофен. Българинът от понеделник официално става номер 3 в света и вече започна да говори и мисли като играч от тенис елита.

Гришо отчете, че Гофен е победил Рафаел Надал и Роджър Федерер в Лондон, но се закани да удари белгиеца за втори пореден път в рамките на седмица, дори да няма късмет на корта.

"Мач като всеки друг. Очевидно Давид се справи добре през тази седмица. Победи Рафа Надал, Роджър Федерер – това са големи успехи. Неговото самочувствие определено ще високо. Аз обаче няма да мисля за това, нито за неговата игра. Ще се фокусирам върху собствената и върху възстановяването си.

И за двама ни това една различна сцена. Да, неделята е чудесен ден да играеш мач. Мисля, че те са най-добрите в това отношение. Точно по тази причина тренирам дори в неделя. Най-важното за мен е да намеря начин да спечеля мач, дори когато нямам ден. Точно това правят топ играчите. Толкова е простичко. Когато имат лош ден, те намират начин да победят и го правят. Не мисля, че срещу Сок играх зле, но просто усетих, че можех да правя някои неща по-добре”, добави Григор.

Финалът е от 20:00 часа наше време и ще бъде предаван на живо по Мтел Спорт 1.