Бившата първа ракета на Великобритания и бивша номер 49 в света Елена Балтача почина само два месеца, след като призна, че е болна от рак на черния дроб. Смъртта на 30-годишната тенисистка е настъпила на 4 май.

Диагнозата й е била поставена през януари само два месеца, след като прекрати професионалната си кариера и няколко седмици след брака й с дългогодишния й треньор и партньор Нино Северино.

"Нямаме думи да опишем мъката си, че нашата любима Бали вече не е сред нас. Тя беше удивителна личност и през краткия си живот успя да докосне сърцата на много хора със своя дух, топлота и нежност", сподели Северино.

Елена Балтача е родена в Украйна, но израства в Шотландия и винаги е гледала на себе си като на британка. Балтача има 11 титли на сингъл. Тя има един двубой с нашата Цветана Пиронкова през 2008 година в Ийстбърн. Срещата свършва след първия гейм, тъй като Балтача се отказва.

Смъртта на 30-годишната Елена разтърси спортния свят, а някой от най-големите бивши и настоящи тенисисти изказват съболезнованията си към близките й.