Kаролине Возняцки започна участието си на "Уимбълдън" с бърза и лесна победа с 6:2, 6:1 над испанката Аранча Пара Сантоня. Двубоят продължи само 59 минути, а световната №1 така и не срещна трудности в нито един момент от него.

Сценарият се повтори и в мача на Мария Шарапова срещу Анна Чакветадзе. Рускинята, която е най-младата шампионка в историята на това състезание, записа успех с 6:2, 6:1 за 64 минути.

Във втория кръг датчанката Возняцки ще срещне Виржини Разано, а Маша ще се изправи срещу Анжелик Кербер или Лаура Робсън.

Ана Иванович бе дори още по-убедителна от Каролине и Мария и загуби само гейм на старта на "Уимбълдън". Сръбкинята отнесе Мелани Уден от САЩ, побеждавайки я с 6:0, 6:1, а в следващия си мач ще спори с Елени Данилиду. Тенисистката от Гърция се наложи с 6:4, 6:4 срещу Коко Вандервеге от САЩ.

Даниела Хантухова бе само на две точки от загубата, след като бе загубила първия сет, а в тайбрека на втория изоставаше с 3:5. Все пак словачката спечели следващите четири разигравания и в крайна сметка се наложи с 4:6, 7:6, 6:3 над №105 в света Виталия Диаченко от Русия.