Най-добрият български тенисист Григор Димитров и световният №8 Андрей Рубльов (Русия) записаха нова победа на двойки. Този път двата преодоляха първия кръг на турнира в Синсинати.

Гришо и руснакът се класираха за осминафиналите, след като постигнаха успех с 7:6 (5), 7:5 над Даниел Евънс (Великобритания) и Джон Пиърс (Австралия). Срещата продължи 87 минути. Следващите съперници на Димитров и Рубльов ще бъдат Марсел Гранойерс и Орасио Себайос, от които отпаднаха преди седмица в Монреал.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Първият сет започна мощно за българо-руския тандем, който успя да поведе с 5:3. Тогава Рубльов сервираше за спечелване на частта, но допусна пробив. Евънс и Пиърс се възползваха от шанса си и изравниха резултата.

След размяна на спечелен сервис-геймове се стигна до тайбрек, в който българинът и руснакът взеха аванс от 4:1, но допуснаха обрах за 4:5. Тогава Григор Димитров демонстрира добро посрещане на сервис и заедно с Андрей Рубльов успяха да спечелят частта.

Даниел Евънс и Джон Пиърс допуснаха пробив в третия гейм на втория сет, но успяха да се възползват от грешки на Гришо и Рубльов и върнаха брейка за 5:5. Димитров и руснакът веднага отговориха с нов пробив, който след това затвърдиха при собствен сервис-гейм и спечелиха мача.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК