Австралиецът Джон Милман поднесе голямата изненада на US Open и отстрани световния номер 2 Роджър Федерер, който има 20 титли от Големия шлем. 55-ият в ранглистата надделя с 3:6, 7:5, 7:6 (7), 7:6 (3), а на четвъртфиналите ще се изправи срещу Новак Джокович. 

“Това е ново за мен, 1/4-финал в турнир от “Големия шлем”. Съвсем ново е. Опитвам се да се придържам към същите тези рутинни неща, които правя. Мачът приключи доста късно, но ще се опитам да се наспя добре”, сподели Милман, който даде пресконференция в 2 часа през нощта местно време.

“Надявам се да създам още малко спомени. Разбира се, ще помня това още дълго, дълго време. В началото бях малко притеснен, но в хода на мача се почувствах много комфортно, бях много спокоен. Това ми помогна. Започнах да навлизам в ритъм във втория сет, когато той сервираше за частта. Успях да пробия сервиса му и започнах да се чувствам много по-комфортно”, каза още 29-годишният австралиец, който от понеделник ще бъде в топ 40 на ранглистата за пръв път в кариерата си.

US OPEN 2018 - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ