Организаторите на „Уимбълдън“ обявиха, че възможността за отмяна на турнира от Големия шлем заради пандемията от коронавирус е все по-голяма. Както е известно, „Ролан Гарос“ вече беше преместен за септември заради заразата.

От официалното съобщение на организаторите на единствения турнир от Шлема на тревни кортове става ясно, че през следващата седмица ще има извънредно заседание, на което ще бъде взето официално решение за бъдещето на надпреварата през 2020 г. През тази година „Уимбълдън“ по програма е предвиден за периода 29 юни – 12 юли.

„Продължаваме детайлната оценка на сценариите за провеждане на „Уимбълдън“ през 2020 г., включително отлагане и отмяна заради коронавируса. През другата седмица ще има заседание с участието на Английската тенис асоциация, ATP, WTA, ITF и организаторите на другите турнири от Големия шлем. Нашата подготовка трябваше да започне в края на април. Преместване за друга дата крие голям риск и трудности. Вариант с мач без зрители е изключен. По съвет на британското правителство повечето кортове са закрити. Работата ни е сведена до минимум, но все пак сме длъжни да следим за качеството на тревното покритие“, обявиха организаторите на „Уимбълдън“.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!