Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва и на двойки на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 5 030 408 долара. Партньор на Димитров ще бъде Фредерик Нилсен от Дания. Димитров и Нилсен ще играят в първия кръг срещу поставените под номер 6 Айсам-Ул-Хак Куреши (Пакистан) и Жан-Жулиен Роже от Холандия.

Те имат гарантирани общо 9102 долара. В първия кръг на сингъл Григор Димитров, който за първи път в кариерата си в поставен и е номер 31 в схемата, ще срещне победителя от мача между квалификанта Матю Ебдън (Австралия) и Андрей Кузнецов (Русия).
Любопитно е, че новият партньор на Григор е шампион на двойки от "Уимбълдън", но напоследък играе такива мачове само за удоволствие.

Миналия сезон Фредерик Нилсен и англичанинът Джонатан Мари спечелиха титлата от най-престижния турнир по тенис в света. По-късно обаче се разделиха, тъй като датчанинът предпочете да се концентрира върху мачовете поединично. В индивидуалната ранглиста на АТП той е едва 493-и, докато при двойките заема 21-о място.