Джесика Пегула се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставената под номер 6 представителка на домакините се наложи с 6:4, 6:2 срещу 18-ата в схемата Диана Шнайдер за час и 27 минути на "Артър Аш Стейдиъм". 

30-годишната Пегула за общо седми път достигна до четвъртфинал в турнир от Големия шлем и за втори в Ню Йорк. Родената в Бъфало тенисистка има 13 победи и само едно поражение след завръщането си на твърдите кортове в Северна Америка.

Рускинята Шнайдер направи два пробива в първия сет, но не успя да се противопостави на силната игра на Пегула от основната линия. Във втората част американката поведе с 3:1 и 4:2 и нямаше проблеми да приключи двубоя при първата си възможност.

В следващия кръг Джесика Пегула ще се изправи срещу Людмила Самсонова или лидерката в световната ранглиста Ига Швьонтек.

Каролина Мухова също продължава на четвъртфиналите. Чехкинята, която е финалистка от "Ролан Гарос" 2023, елиминира петата поставена Джазмин Паолини след 6:3, 6:3 за само 68 минути. Чешката тенисистка спечели подаването на италианката четири пъти и завърши срещата още при първия си мачбол.