Шампионката от “Уимбълдън” Петра Квитова направи изненадващ избор за партньор на Олимпиадата в Лондон. Чехкинята ще си партнира с Радек Щепанек, а не с Томаш Бердих, както се очакваше. Щепанек спечели титлата на двойки от Откритото първенство на Австралия заедно с Леандър Паес (Индия).

“Обмислях партньорство с Томаш, но избрах Радек, защото има по-голям опит на двойките и ще бъде лидер”, обяви Квитова. Както е известно, тя спечели турнира за смесени двойки “Хопман Къп” през януари заедно с Бердих, като тогава за първи път имаше българско участие.

26-годишният Бердих и 33-годишният Щепанек отдавна обявиха, че ще играят на Олимпиадата заедно в турнира на мъжките двойки.

Цветана Пиронкова и Григор Димитров също обмислят съвместно участие след трите си победи заедно на “Хопман Къп”. Участието на Цвети е почти сигурно, като за Олимпиадата се класират състезателите до 56-ото място в ранглистата на сингъл при мъжете и жените от 11 юни 2012 година.

Към момента Пиронкова е в топ 50. Димитров заема 83-ото място в света и трябва да напредне, за да се класира. Българите са улеснени от факта, че всяка страна има право на не повече от 4 участника и така състезатели с по-добро класиране от българите ще отпаднат.