ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на Григор Димитров Дани Валверду обясни на какво се дължи възраждането на българина, който значително подобри играта си в последните месеци. Гришо постигна три чисти победи на "Уимбълдън", преди да отстъпи в много оспорван осминафинал пред световния №6 Холгер Руне - 6:3, 6:7(6), 6:7(4), 3:6.

Валверду разкри пред tennisfever.it, че Димитров e наел голяма къща в Лондон за целия си екип, както и личен готвач, за да може да се посвети изцяло на тениса. Плътно до българина на "Уимбълдън" беше и любимата му Мадалина, която не пропусна негов мач.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Валверду разказа, че всеки ден Григор се събужда в 7:30 часа, закусва, а тренировката му започва в 9:30 часа. Следва душ и още тактически занимания вкъщи.

"Отиваме в кино залата всички заедно, гледаме тенис и така релаксираме. За щастие имаме личен готвач и в 19:30 часа вечерята е приготвена. В 21:30 часа всеки се връща в стаята си. Всеки ден трябва да е като предишния. Опитваме се нещата да бъдат спокойни и да се повтарят по възможност", разказва венецуелецът.

"Имаме план в отбора какъв стил на игра трябва да поддържа, независимо дали при победа или загуба. Няма никакво значение дали този ден се чувства добре или зле, или дали съперникът играе по различен начин. Поставихме си цел как трябва да играе преди шест месеца. Аз и Хайме (б.р. - Делгадо - другият му треньор) сме съгласни за този план и очевидно Григор също го приема", обясни още Валверду.

"С тази яснота, бавно-бавно, се завръща към стила на игра, който имаше в последните години. В последните сезони не беше толкова ясно, но сега се опитваме да си намери рутината, благодарение на която печелеше срещу по-скромните съперници и беше равностоен на по-добрите", смята треньорът на Димитров.

"Много важно е да накараш Григор да разбере колко е важно да остане концентриран върху това, което се случва в неговото поле. Върнахме се към основите, за да си възвърне изгубената увереност", добави Дани Валверду.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!