Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова и преминалата през квалификациите Сесил Каратанчева излизат една срещу друга тази вечер от 20:00 часа на силния турнир в Индиън Уелс. Българският сблъсък е първи в програмата на корт №7, но няма да може да се наблюдава на живо в интернет и ще може се проследи само като резултат.

Каратанчева стигна до мача с Пиронкова, след като във втория кръг на пресявките отстрани след изключително оспорван мач Полин Пармантие (Франция) с 4:6, 7:5, 6:1.

Двете българки до момента са се срещали два пъти, разменили са си по един успех. През далечната вече 2003 година Сесил Каратанчева печели на трева в гръцкия град Волос с 6:4 2:6 6:2. Преди пет години Пиронкова взима успех със 7:6 (8) 6:4 във Форт Уолтън Бийч.

Макар и да има девет поредни участия в Индиън Уелс, до този момент Пиронкова не може да се похвали със сериозни успехи. В първите си шест участия достига до втори кръг, а последните три години отпада още на старта.

Победителката в този двубой ще се изправи във втория кръг срещу №30 в основната схема Коко Вандевеге, която почива на старта на турнира.