Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова сподели, че е побеждавала Григор Димитров, когато той е бил на 14 години. Тенисистката гостува в “Тази неделя” по БТВ и разкри, че с първите спечелени пари си е купила телевизор.

"С интерес гледах мача на Григор срещу Роджър Федерер. Когато бях на 18 години бих Гришо, който тогава бе на 14. След това той ми призна, че Федерер му е идол. Не се изненадвам от постиженията му. Поддържаме връзка по турнирите".

"Играла съм с почти всички топтенисистки. Мечтаех да се изправя срещу Винъс Уилямс и го постигнах. Случвало ми се е да плача. Миналата година това се случи от щастие на Турнира на шампионките в София. Все пак съм доста емоционална. Не очаквах да съм толкова нервна. Сега се чувствам добре. Всички мачове ще бъдат трудни, защото съперничките ми са топиграчи. В тениса е важно да си постоянен. Знам, че мога да бия всеки, но също така мога и да загубя от много съпернички. Знам си слабостите, но няма да ги издам. Имам мотивация да продължа напред", коментира Цвети.

"Доверявам се на баща ми. Някои състезателки сменят треньори, но аз не обичам промените. Не в това е проблемът ми. Определено е доста строг, не смесва бащините с треньорските чувства. Тенисът е моят живот, играя от четиригодишна. Почти целия ми ден преминава с него.

Имам си приятел от почти четири години и се чувствам прекрасно. Обичаме да пътуваме. Много добре се чувстваме във Велинград", казва още Пиронкова.

С парите от първата си спечелена титла пък си купила телевизор.