Първата ракета в женския ни тенис Цвети Пиронкова се надява да спечели квота за участие на Олимпиадата в Лондон. Пловдивчанката говори днес пред журналисти по време на награждаване от спонсор.

“Олимпиадата е много вълнуващ турнир, атмосферата е различна. Ще бъде чудесно, ако успея да се класирам за втори път. Засега имам добри шансове. Турнирът на шампионите на УТА е успех за България. Имам уверението, че ще получа "уайлд кард", ако не успея да се класирам по право. Няма да бъде лесно, защото трябва да спечеля поне един турнир", заяви Пиронкова.

“Основна цел ми е спечелването на турнир на WТА. Надявам се да го направя през 2012. За мен е важно и представянето в Големия шлем. Сезонът за мен стартира седмица по-рано от обичайното на "Хопман Къп", на който ще играем с Григор Димитров. Това е много престижен и важен турнир, на който България ще участва за първи път. Надявам се да се представим добре. Познавам се добре с Григор, въпреки че не сме играли на двойки. Няма да имаме специална подготовка заедно. Никога не съм играла смесени двойки. Ще се съберем на място 2-3 дни преди турнира и ще потренираме в Пърт (Австралия). Групата ни е тежка, но в тази надпревара няма леки съперници", допълни още Цвети.

"Годината за мен беше успешна. Доволна съм. Започнах сезона бавно и имах трудни моменти. Най-доволна съм от "Уимбълдън". Достигането до четвъртфиналите беше доказателство, че не случайно предишната година бях на полуфинал”, завърши тенисистката./БЛИЦ