Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова пропусна шанса да запише престижна победа. 23-годишната пловдивчанка загуби мача си от втория кръг на турнира в Дубай със 7:5, 2:6, 4:6 от Светлана Кузнецова след два часа и половина борба. Все пак нашето момиче взе сет на класната рускиня, след като записа поражения с по 0:2 сета в предишните им срещи.

Мачът започна добре за пловдивчанката, която поведе с 4:1 гейма, като направи пробив. Опитната Кузнецова обаче се върна в сета и изравни до 5:5. След много драма при свой сервис Пиронкова поведе с 6:5 и стигна до сетбол. Тя не успя да затвори сета при първия си опит, но стигна при втория бе безкомпромисна – 7:5 след точно 1 час игра.

Във втория сет се видя, че въпреки травмата от миналата година, рускинята е по-подготвена. С два пробива тя поведе с 5:1. Едва в този момент Цвети задържа подаването си, като прекъсна серия от пет поредни гейма за съперничката си. Кузнецова сервира мощно и взе частта с 6:2 след само 33 минути.

Тя продължи да доминира и поведе с 3:0 в решителната трета част. Цветана успя да върне двата пробива и изравни – 3:3. Последва нов пробив, този път в полза на 25-годишната рускиня и тя поведе с 4:3, след което без проблем направи 5:3. В следващото разиграване Пиронкова успя да намали на 4:5. Сервирайки за победата Светлана отрази две точки за пробив, след което затвори сета с 6:4.

С достигането до втория кръг на турнира българката взима 70 точки за ранглистата и 10 хиляди долара от наградния фонд./БЛИЦ