Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова загуби от Серина Уилямс с 1:2 сета (6:1, 3:6, 4:6) в първия кръг на турнира в “Ийстбърн”. Американката се върна на корта след повече от една година, в която първо лекува порезна рана на крака си, а след това лекарите едва я спасиха заради двойна белодробна емболия. Натежала, в не най-добрата си форма Серина се върна на корта и изглеждаше, че Цвети няма да има проблеми да я победи. Преди двубоя по-малката сестра Уилямс заяви, че е щастлива, че е жива и се връща на корта.

В първия сет българката беше безапелационна – 6:1. Нашето момиче печелеше с лекота серис подаванията си, лесно пробиваше американката. Резултатът набързо стана 5:0 за Цвети, след което Серина спечели за 5:1, но пловдивчанката затвори гейма за 6:1 след 28 минути.

Във втората част ролите на корта се размениха. Американката изведнъж промени действията си и спечели първите три гейма. След това Цвети върна за 1:3, но Серина печелеше подаванията си и затвори сета с 6:3.

В решаващата трета част Серина отново започна с пробив още в самото начало за 2:0, но Цвети върна пробива за 2:2. Американката проби отново за 3:2. Серина стигна до подаване за печелене на мача при 5:4 и не сгреши, с което записа победа.

Цвети Пиронкова и Серина Уилямс играха на "Ролан Гарос" през 2007-а, когато американката победи с 5:7, 6:1, 6:1./БЛИЦ