Цветана Пиронкова бе на път да хвърли бомбата като отстрани втората в света на турнира по тенис в Маями, с награден фонд 4 милиона и 500 хиляди долара. Българката загуби драматично от Каролине Возняки с 6:3, 3:6, 4:6 във втория кръг на напредварата. Срещата се забави с около два часа заради държ, а след първия сет отново бе прекъсната.

Цвети започна страхотно, проби подаването на противничката си в четвъртия гейм на първата част, удържа на атаките й при 4:2, а малко по-късно бе безкомпромисна, когато при 5:3 сервираше за победата в първия сет.

При 1:1 във втория сет срещата бе прекъсната. Цвети започна в пробив и нов гейм за 3:1, но намираща се в страхотна форма Возняки спечели пет поредни гейма и изравни.

Третият гейм бе игра на пробиви. Пиронкова дръпна с 3:0, Каролине взе четири гейма за 4:3, но и бългакрата проби – 4:4. След поредица от слаби сервиси Цветана допусна нов пробив, след което спечели подаването си и мача.

Българката взима 11,500 долара и 80 точки. През следващата седмица трябва да играе на турнир с награден фонд 75 000 долара в Монзон (Испания). Не е изключено обаче да се откаже, защото в последните 18 дни изигра 10 мача на три различни турнира. Очаква се в обновената ранглиста в понеделник да бъде малко извън топ 100./БЛИЦ