Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова и Диа Евтимова отпаднаха от състава на България за двубоите от първа група на Евро-африканската зона на "Фед къп", които ще се проведат от 4 до 9 февруари в Будапеща. Причината са контузии.

Шампионката от Сидни Пиронкова не успя да се възстанови от травмата в бедрото, която я мъчеше още на Откритото първенство на Австралия. Евтимова се контузи миналата седмица на турнира в Дейтона Бийч, Съединени щати, и в момента едвам стъпва.

"Много съжалявам за Цвети, винаги е била на линия за България. Искам да й благодаря за досегашното представяне и да пожелая на нея и на Диа бързо възстановяване. В тяхно отсъствие ще повикам Изабелла Шиникова и Борислава Ботушарова. В създалата се нова ситуация давам път на младите - в отбора е и Виктория Томова, а първа ракета е Елица Костова. Въпреки всичко съм позитивно настроена. Заминаваме за Унгария със задача да запишем поне една победа и да останем в групата. Дай боже да направим и нещо повече", заяви капитанът на отбора Дора Рангелова.