Бившата най-добра българска тенисистка Цветана Пиронкова направи уточнение за завръщането си на корта и евентуално участие в "US Open".

Пловдивчанката е дала заявка за участие на турнира от Големия шлем на базата на „защитен ранкинг“, който има преди спирането на кариерата ѝ заради майчинство. Тя обаче поясни, че още не е взела финално решение.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Ето какво написа Пиронкова в Instagram:
"Здравейте, приятели!

Бих искала да споделя с вас малко информация относно намеренията ми за участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон.

Знаете, преди няколко месеца ви споделих желанието си отново да се състезавам на професионално ниво.

За съжаление обаче поради пандемията от Covid-19, тенис сезонът тази година вече е ограничен до едва няколко турнира, чийто провеждане отново не е напълно сигурно.

Подала съм заявки за участие на няколко турнира, включително и US Open. Предстои да подам заявка и за турнирите на червена настилка в Европа, сред които и "Roland Garros".

Поради множество фактори, свързани с условията за провеждане на турнирите в момента, ограниченията при пътуване и цялостната обстановка, не мога категорично да потвърдя участието си на който и да е турнир. Това е и причината, поради която до този момент не съм споделила официално тенис календара си.

Продължавам да следя изкъсо обстановката и информацията за всеки един турнир, която се променя ежедневно и на базата, на която ще взема финално решение за участие на съответния турнир.

В рамките на следващата седмица предстои да взема решението за участието ми на US Open, което ще споделя с вас своевременно.

Благодаря ви за разбирането и подкрепата!".