Първата ракета на българския женски тенис Цветана Пиронкова победи сръбкинята Александра Крунич с 6:2, 6:3 в мач от 2 кръг на Купа Кремъл в Москва. Така българката се класира за 1/4-финалите на турнира, където ще играе с румънката Ирина-Камелия Бегу на 1/4-финалите. Успехът в първия й мач срещу Крунич донесе на пловдивчанката 100 точки за ранглистата, които в понеделник вероятно ще я върнат в Топ 40.

Цветана Пиронкова - Александра Крунич 6:2, 6:3

ПЪРВИ СЕТ
Пиронкова не започна добре мача и допусна пробив още в първия гейм на срещата. Цвети веднага върна пробива, възползвайки се от лошото изпълнение на сервис от страна на Крунич. След това българката спечели подаването си и за първи път поведе в мача. Последва нов пробив за пловдивчанката, след като преди това спаси три геймбола. След това българката спечели подаването си на нула и поведе с 4:1. Сръбкинята отново стигна до три геймбола при собствен сервис и спечели втория си гейм в мача при първия от тях. Последва нов сервис гейм на нула за Пиронкова. След това българската тенисистка направи трети пробив в мача при втората си възможност в гейма, което й донесе успеха в първия сет след 30 минути.
 
ВТОРИ СЕТ
Втората част също започна с пробив за Крунич, която първо спаси два геймбола за Пиронкова и след това спечели гейма при втората си възможност. След това сръбкинята, макар и трудно, спечели подаването си и поведе с 2:0 във втория сет. Пиронкова намали, взимайки гейм при собствен сервис. Последва размяна на спечелени собствени сервис геймове. След това Цветана Пиронкова осъществи първия си пробив в гейма и изравни резултата, а последва и пробив, който й даде аванс за първи път във втората част. Нов пробив в полза на българката й позволи да се доближи на гейм от победата. След това Пиронкова с лекота взе подаването си, с което спечели мача и се класира за 1/4-финалите.