Цветана Пиронкова продължава да жъне успехи на тенис турнира в Сидни с награден фонд 701 000 долара. Най-добрата българска тенисистка се класира за 1/4-финалите на надпреварата, след като при резултат 4:6, 4:1 съперничката й във втория кръг и 33-а в света Мадисън Кийс от САЩ се отказа заради контузия. Така Пиронкова записа 13-и пореден успех в Сидни и продължава защитата на титлата си от миналата година.

В първата част двубоят вървеше гейм за гейм, за да се стигне до 4:5 и пробив за 19-годишната американка. Така българката отстъпи с 4:6 в първата част, продължила 32 минути, но във втората започна с пробив, който затвърди за 2:0. След това двете спечелиха следващите си подаванията и се стигна до нов пробив на българката за 4:1, а при този резултат Кийс прекрати участието си заради травма в дясното рамо.

На 1/4-финалите Пиронкова ще се опита да се пребори за шеста победа в тазгодишното издание в мач срещу Саманта Стосър (Австралия) или Барбора Захлавова-Стрицова (Чехия). До момента Пиронкова не е спечелила дори сет в четирите си срещи с австралийката, а с чехкинята са си разменили по една победа.