ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Българската тенисистка Цветана Пиронкова се класира за 1/8-финалите на "Уимбълдън", след като се наложи с 6:1, 4:6, 6:2 на хърватката Петра Мартич. Така пловдивчанката спази традицията да печели мачовете си срещу Мартич - 4 успеха от 4 срещи.

Първи сет
Пиронкова спечели бързо първата част. Българката направи два побива, което беше достатъчно за успеха с 6:1. Пиронкова проби сервиса на Мартич в четвъртия гейм на мача, а след това стори същото и в шестия. Така пловдивчанката спечели първата част само за 26 минути игра.

Втори сет
Пиронкова стартира силно и втората част. Българката направи два пробива и сервираше за 5:1. Тогава обаче настъпи срив в играта на пловдивчанката. Мартич не само върна двата пробива, но спечели последните пет гейма в мача и изравни резултата. Това беше първият загубен сет на българката от началото на тазгодишното издание на "Уимбълдън"
 
Трети сет
В решителната част Пиронкова показа играта от началото на мача и поведе с 3:1 след пробив. След като спечели още гейм при сервис на Мартич, българката сервира за победа в мача при 5:2 и спечели подаването си. В следващия кръг Цветана Пиронкова ще играе срещу победителката от мача между Агниешка Радванска и Мадисън Кейс.