ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Първата ракета на българския женски тенис Цветана Пиронкова се класира за четвъртфиналите на турнира на тревни кортове в Хертогенбош. Пловдивчанката се наложи със 7:6 (7), 6:2 над румънката Ирина-Камелия Бегу. За първи път от началото на годината Цветана Пиронкова успя да победи последователно две съпернички. До момента на абсолютно всички турнири Цвети или отпадаше в първия кръг, или най-много се справяше със съпротивата на една състезателка. Най-неприятният момент за пловдивчанката бяха седемте поредни отпадания между средата на януари и средата на април.

Първият сет бе изключително оспорван като двете тенисистки вземаха подаванията си до 3:2 в полза на Пиронкова. Нашето момиче успя да стигне до пробив и да дръпне сериозно в сета, но позволи на румънката веднага да го върне.

В крайна сметка двете стигнаха тайбрек в този сет, който се запомни с многото грешки при сервис. Пиронкова и Бегу стигнаха до общо 11 минипробива от 16 разигравания, като нашето момиче успя да постигне успех с 9:7 и да спечели сета.

Вторият бе много по-лесен за Пиронкова. Тя дръпна бързо с 4:0, а след това лесно затвори сета с 6:2, което и донесе успех в мача.

Цвети ще срещне на четвъртфиналите испанката Карла Суарес Наваро.