Цветана Пиронкова загуби трети пореден мач на Турнира на шампионките в София. Това бе край на сезона за българката, който край не бе никак добър. На родна земя Пиронкова даде всичко от себе си, игра борбено, но за пореден път доказа, че е далеч от водещите тенисистки на този етап. В доста големи части от трите двубоя Цветана изоставаше физически и отстъпваше на солидните си противнички. Едва в няколко момента от трите си двубоя българката загатна сили, но допусна много грешки, много пробиви в сервиса си и бързо се сриваше. Така стана и днес, когато изигра приличен първи сет, загубен с 6:7 (2) след тайбрек. Във втората част Карла Суарес Наваро букнално се разправи с Пиронкова след 6:1. Пиронкова записа общо шесто поредно поражение на турнира в две поредни години - и миналото издание, не успя да запише успех.

В първия сет двете тенисистки си размениха по два пробива и така Пиронкова се оказа с преднина - 6:5. Карла Суарес Наваро изравни и сетът продължи с тайбрек, в който българката взе само две точки. Във втория сет испанката започна мощно и с два пробива поведе с 5:0 гейма. Едва в шестия гейм пловдивчанката спечели, за да се запише за 1:5, а при следващото си подаване Суарес Наваро затвори сета и двубоя за 7:6, 6:1.

Така след чистата победа с 2-0 Карла Суарес Наваро излиза от група "Средец" като победителка заедно с Андреа Петкович (втора) за сметка на Доминика Цибулкова, чиято полуфинална надежда угасна, след като Цвети не успя да вземе поне сет на испанката. Добрата новина за Пиронкова е, че със спечелените 75 точки тя ще завърши годината в Топ 40 (най-вероятно под №39). Първата ни ракета напуска надпреварата в "Арена Армеец" с чек за 27 000 долара от наградния фонд.

ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА - КАРЛА СУАРЕС НАВАРО 0:2 сета (6:7(2), 1:6